5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

U Zvorniku održane Sportske igre mladih

U Zvorniku se danas održavaju četvrte BH Telekom Sportske igre mladih na kojima učestvuje oko 600 djece iz Zvornika, Tuzle, Sapne i Malog Zvornika.

Početni udarac izveo je savjetnik načelnika opštine Zvornik za mlade, sport i NVO Ognjen Pavlović koji je poručio učesnicima da, uz fer igru, pobijede najbolji.

Aleksandra Kuljanin, PR Sportskih igara mladih, rekla je da je Zvornik dobar domaćin ovog sportskog događaja koji se u našem gradu održava po treći put.

– BH Telekom sportske igre mladih održavaju se po četvrti put u BiH, a u Zvorniku po treći put i nema nimalo dvoumljenja kada razmišljamo o ovom gradu, Zvornik ostaje dobar domaćin, bio je to u prethodne dvije godine i tako je i ove godine. Zadovoljni smo i odzivom djece, uz podsjećanje da je ranije održano takmičenje između dvije vatre uz učešće preko 200 djece uzrasta od 1 do 4 razreda osnovne škole – rekla je Kuljanin.

Takmičenje se održava u kategorijama 1998. godište i mlađe i 2002. godište i mlađe i to u košarci, malom fudbalu i odbojci.

Kuljanin je napomenula da će pobjednici današnjih takmičenja učestvovati na finalnom takmičenju u Sarajevu koje će biti održano od 19. do 23. avgusta.

– Ove godine možemo promovisati i novi projekat, to je „fer igra za fer djetinjstvo“ koji ima cilj promociju druženja i tolerancije, odnosno spajanje djece kroz jedan projekat – napomenula je Kuljanin.

Organizator današnje sportske manifestacije u Zvorniku je Udruženje za sport i rekreaciju mladih iz Sarajeva, generalni partner „BH Telekom“, finansijsku podršku daje USAID, a pokrovitelj je opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se