6.4 C
Zvornik
04. децембра 2022.

Opština Zvornik subvencioniše mjesečne karate za učenike

Prema Odluci načelnika opštine Zvornik, iz opštinskog budžeta i predstojeće školske, 2014/15 godine, biće vršena subvencija troškova prevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

– Opština će u procentu od 20 odsto do 100 posto učestvovati u plaćanju đačkih mjesečnih karata za kategorije po osnovu socijalnog statusa, po osnovu dopunskih prava porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, po osnovu materijalnog stanja i broja školske djece u porodici i po osnovu postignutog uspjeha učenika u prethodnom razredu. Pravo na subvenciju od 100 posto imaju samo djeca bez roditelja – rekao je načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Da bi se ostvarilo pravo na subvenciju prevoza za učenike iz višečlanih porodica slabog materijalnog stanja potrebno je da do 1. septembra roditelji ili učenici u stručnoj službi opštine dostave podatke o broju učenika i socijalnom statusu i takva izjava važiće za septembar, dok će za oktobar morati da dostave potrebna dokumenta.

Od prošle školske godine, pored postojećih kategorija, iz opštinskog budžeta subvencionira se i prevoz do škole za učenike prvog razreda srednje škole koji su nosioci Vukove diplome i za srednjoškolce sa prosjekom 5,00 u prethodnom razredu.

Iz opštinskog budžeta sa 30 odsto biće subvencioniran i prevoz za osnovce koji putuju do 4 kilometra, zbog toga što ne podliježu subvenciji od strane Ministarstva.

Spiskove za osnovce koji putuju do 4 kilometra dostaviće škole.

Ove budžetske godine za prevoz učenika planirano je 130.000 KM, što je na nivou prošle godine, kada je subvenciju prevoza ostvarilo oko 600 učenika.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Opštinskoj upravi Zvornik, kancelarija broj 4. ili na telefon 056/ 232-212.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se