4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Obustavljen saobraćaj na putu Bijeljina – Tuzla

Na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla saobraćaj je obustavljen u mjestu Peljave, a saobraća se preko Tobuta i Priboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnim putevima Priboj – Lopare – Mačkovac -Piperi i Lopare – Površnice.

Zbog odrona i dalje je u prekidu saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje – Jažići – Jelašica – Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na regionalnom putu R-433, dionica Zeleni Jadar – Srebrenica, zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova.

Na dijelu magistralnog puta Caparde – Karakaj, zbog rekonstrukcije kolovoza saobraća se jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Klašnice – Prnjavor u Čardačanima, Šepak – Han Pogled, te na regionalnim putnim pravcima Konjević Polje – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača.

U toku su radovi, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog radova na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu Srbac – entitetska granica /Križ/, u mjestu Vijaka, opština Prnjavor.

Na regionalnom putu Bratunac – Fakovići saobraća se jednom kolovoznom trakom, zbog radova.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka 2 – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine 3,5 metra. Na putnom pravcu Brod na Drini – Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja pokrenuo je preventivnu kampanju pod nazivom „Oduzmi gas, a ne život“, s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine. Predviđeno je da kampanja traje do 22. avgusta.

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka, Lučina.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH intenzitet saobraćaja jutros je umjeren, a uslovi za vožnju povoljni.

Na Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do jedan čas, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se