13.1 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Objavljene kandidatske liste za opšte izbore

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH objavila je na svojoj internet stranici ovjerene kandidatske i kompenzacione liste za učešće na opštim izborima u BiH 12. oktobra.

Na dnevnom redu današnje sjednice CIK-a je prijedlog odluke o štampanju ovjerenih kandidatskih lista, koje najkasnije do 28. avgusta treba da budu objavljene i u dnevnim listovima.

CIK danas treba da imenuje direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje za opšte izbore ove godine.

Za učešće na ovogodišnjim opštim izborima CIK je ovjerio 723 kandidatske liste na kojima se nalaze 7.743 kandidata, te 80 kandidatskih lista za dodjelu kompenzacionih mandata sa ukupno 952 kandidata.

Od 14 poslanika iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pet je poslanika sa kompenzacionih lista, a od 83 poslanika iz Narodne skupštine Republike Srpske, njih 20 će biti izabrano sa kompenzacionih lista.

Od 28 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH sedam ih je sa kompenzacionih lista, dok je od 98 mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacija BiH 25 kompenzacionih.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se