5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Kuvar je kobri odsjekao glavu, a onda je uslijedio SMRTONOSAN šok (video)

Poznati kineski kuvar Peng Fan umro je dok je pripremao jelo od mesa kobre, i to pošto ga je ujela glava kobre koju je prethodno odsjekao.

Kako prenose kineski mediji, Fan je pripremu specijaliteta započeo uobičajeno – kobri je jednostavno odsjekao glavu.

Kada je posle 20 minuta riješio da je baci u kantu za smeće ona ga je ugrizla i ispustila svoj jak otrov. Iz policije su saopštili da je Peng preminuo prije nego što je stigao u bolnicu gdje bi mu vjerovatno spasli život ubrizgavanjem protivotrova.

Stručnjak Jang Hong Čang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu da funkcionišu do sat pošto izgube dio tijela, ili čak, kao u ovom slučaju, cijelo tijelo.

„Sasvim je moguće da je glava još funkcionisala i da je ugrizla kuvara za ruku. Iako je zmija bila mrtva, refleksi su još radili. To znači da zmije mogu da ugrizu i ubrizgaju otrov čak i pošto im glava bude odsječena“, objasnio je Hong Čang.

„Riječ je o veoma neobičnom slučaju. To je bila nesreća i nema šta više tu da se doda“, rekao je portparol policije. Otrov koji ispuštaju kobre izaziva gušenje i paralizu, a ako dospije samo u oči osoba odmah oslijepi.

VIDEO > Odsječena glava kobre i dalje ujeda (PAŽNJA Video bi mogao da uznemiri osjetljive osobe):

[mom_video type=“youtube“ id=“4–p_3N5GPg“]

Blic/FoNet

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se