12 C
Zvornik
20. април 2024.

Kolo srpskih sestara “Carica Milica” iz Zvornika proslavile krsnu slavu

Riza svete Petke najveći dar

ZVORNIK – Molitvom u crkvi Svetog Jovana Preteče u Zvorniku i lomljenjem slavskog kolača, članice Kola srpskih sestara “Carica Milica”, proslavile su krsnu slavu Mati Evgeniju u narodu poznatu kao carica Milica.

Slavski kolač u presjekli sveštenici zvorničke crkve, Ljiljana Radišić, predsjednica Kola i gosti iz Kola srpskih sestara iz Eparhije Zvorničko tuzlanske.

– Mi se u Kolu možemo pohvaliti brojnim humanitarnima akcijama. Ove godine smo orgazovali prikupljanje pomoći za najsiromašnije stanovništvo pod nazivom “Korpa u Super marketu” pri čemu smo prikupili oko 150 paketa za najsiromašnije sugrađane. Naša najznačajnija aktivnost je donošenje Rize Svete Petke Trnove iz rumunskog grada Jašija, koja se čuva u zvorničkioj crkvi. Riza je platno u koje je bila umotana Sveta Petka. Pojsedujemo Gramat, odnosno Potvrdu da je Riza originalna. Ona se pronosi samo po pravslavnim zemljama, Rusiji, Rumuniji i Bugarskoj, rekla nam je Ljiljana Radišić, predsjednica Kola srspkih sestara “Carica Milica” iz Zvornika.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se