-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Koalicija ‘Pod lupom’ – Građansko posmatranje izbora

Koalicija ‘Pod lupom’ započela je medijsku kampanju za masovno organizovanje nestranačkih posmatrača na Opštim izborima u BiH zakazanim za oktobar ove godine.

Medijska kampanja odvijaće će se na cijeloj teritoriji zemlje uz nesebičnu podršku velikog broja medija koji su prepoznali društvenu vrijednost ovog projekta nestranačkog posmatranja izbora.

Cilj ove prve faze medijske kampanje Koalicije ‘Pod lupom’ jeste animiranje svih punoljetnih državljana BiH da postanu posmatrači tokom izbornog dana.

Koalicija planira da okupi nekoliko hiljada građana voljnih da prate zakonitost odvijanja izbora tokom glasanja 12. oktobra ove godine.

Medijska kampanja je sveobuhvatna i uključuje video i audio spot, web stranicu www.podlupom.org , facebook  www.facebook.com\podlupom te profil na twitteru @pod_lupom, kao i distribuciju nekoliko vrsta štampanih materijala koji će biti podijeljeni širom BiH.

Besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 građani se mogu prijaviti za posmatrače.

Koaliciju ‘Pod lupom’ osnovalo je sedam nevladinih organizacija iz BiH s ciljem da oživi koncept nestranačkog posmatranja izbora, koji je na organizovan način posljednji put vršeno 2006. godine. Koalicije djeluje iz sedam regionalnih kancelarija i Glavne kancelarije u Sarajevu, a svojim aktivnostima pokriva cijelu teritoriju naše zemlje.

[mom_video type=“youtube“ id=“KtdTNf-4xWw“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se