12 C
Zvornik
24. април 2024.

Edin Rustemović najbolji strijelac Drine iz Zvornika: Imamo kvalitet za opstanak

ZVORNIK – Drina je u prva četiri kola, dva puta pobjedila i dva puta poražena i tako sakupila šest bodova. U klubu smatraju da je to veliki uspjeh ako se imaju u vidu dva teška gostovanja protiv zahuktalog Veleža u Mostaru i u Bijeljini protiv Mladosti, a da su dočekali zvaničnog šampiona Zrinjski i odmjerili snage sa Radnikom iz Bijeljine.

Jedan od najzaslužnijih za ovakav rezultat je Edin Rustemović, mladi vezista, koji je sa dva gola za sada najuspješniji strijelac u ekipi Drine.

– Mislim da smo postigli, a možda i premašili plan u prva četiri kola.Protiv Veleža i Zrinjskog smo bili unaprijed otpisani, ali i pored poraza smo skupo prodali kožu.Protiv Mladosti smo utišali prijetnje domaćih i sa dva efektna gola slavili na vrućem gostovanju.Utakmica sa Sarajevom je odložena za 24. septembar, a sutra dočekujemo ekipu Željezničara.Sarajlije jesu veliki favoriti ali mi se ne predajemo unaprijed.Pokušćaemo da ponovimo igre iz prethodna četiri kola i možda takvom igrom iznenadimo favorita,smatra Rustemović.

Nakon šestog kola slijedi pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije BiH, a nakon toga Drina ima cuklus od nekoliko “lakših” utakmica.

– Gostujemo Travniku, dočekujemo Vitez pa idemo u Zenicu.Kada bi osvojili četiri ili koji bod više u ova tri susreta bili bi zadovoljni.U svakom slučaju mislim da imamo kvalitetan tim, koji će sigurno obezbjediti opstanak u Premijer ligi, dodaje Rustemović.

Ovaj 21-ogodišnji vezni fudaler je ponikao u redovima Drine.Prije dvije sezone je otišao u Vojvodinu iz Novog Sada ali nije imao sreće da zaigra za ovaj renomirani klub.

– U pripremnoj utakmici Lala sa Kopenhagenom sam doživio tešku povredu koja je značila korak unazad u mojoj karijeri.Pokušao sam u OFK Beogradu, ali su me oni zbog nekih nesuglasica proslijedili ekipi Sinđelića.Prošle sezone sam se vratio u ekipu Drine, da se potpuno opravim i pomognem mom klubu da se domogne Premijer lige, što smo i uspjeli.Vjerujem da ću dati svoj doprinos uspjesima Drine, da ću se vratiti u formu od prije dvije sezone, a onda otići u neki veći klub, zaključio je Rustemović.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se