23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Cvijanovićeva uručila rješenja za 53 porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas rješenja za bespovratna novčana sredstva za 38 porodica poginulih boraca i 15 ratnih vojnih invalida koji su na konačnoj listi za stambeno zbrinjavanje u zvorničkoj opštini.

– Dodjelom rješenja nastavljamo ovu aktivnost širom Republike Srpske da bi se zaokružio ovaj veliki projekat dodjele rješenja, ali i izgradnje stambenih jedinica. U Zvorniku je prije dva mjeseca započeta i izgradnja 37 stambenih jedinica vrijednosti oko milion KM sa čijom izgradnjom i danas uručenim rješenjima vrijednosti oko 382.000 KM mi zaokružujemo veliki projekat koji je počeo naš predsjednik Dodik 2008. godine. Ali, i sve one koji iz bilo kojih razloga nisu stavljeni na ovaj spisak, a kvalifikovani su za stambeno rješavanje, sigurno je da ćemo u budućnosti i ta pitanja rješavati, jer, time što zaokružujemo stambeno zbrinjavanje po konačnoj listi iz 2008. godine, ne znači da se nećemo još baviti ovim pitanjima, već naprotiv – poručila je Cvijanovićeva u Zvorniku.

Ona je dodala da su od 2008. godine, svake godine izvršavane zadane obaveze kad je riječ o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

– Ispunjavali smo obaveze koje smo sami sebi zadali, zato što smatramo da je to i human i odgovoran zadatak i da se svi oni koji su nosioci javnih funkcija moraju ponašati na taj način. Znamo da materijalna stvar ne može nadomjestiti ono što su ovi ljudi preživjeli i pretrpili kao svoj gubitak, ali je ovo prosto odgovor sistema prema potrebama različitih grupacija u društvu i ovo je sigurno jedna od onih koja zaslužuje najveću pažnju – rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izrazio je veliko zadovoljstvo što se danas, na krsnu slavu opštine, završava jedan human posao.

– U toku je izgradnja zgrade za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide i time ćemo zaokružiti stambeno zbrinjavanje svih porodica kojima je taj status priznalo resorno ministarstvo 2008. godine. Useljenje u tu zgradu biće krajem ove ili početkom naredne godine, obzirom da je ova građevinska sezona vrlo kišna. Vlade Republike Srpske u posljednjih osam godina, bile su jako posvećene ovim kategorijama i zahvaljujući našoj dobroj saradnji sa njima, mi smo podijelili, sa ovim koje se grade, skoro 100 stambenih jedinica i za preko 100 novčana sredstva – istakao je Stevanović koji je dodao da je većina sredstava po danas uručenim rješenjima već uplaćena na račune ovih lica.

 

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se