23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornički atletičari dominantni

Na Prvenstvu Republike Srpske za mlađe pionire i starije juniore, održanom u subotu na Sokocu na stadionu Bare – atletičari Zvornika pokazali su dominaciju u većini atletskih disciplina i osvojili 25 medalja, rekao nam je trener atletičara AK Zvornik, Momčilo Mandić.

Mlađi pioniri na pobjedničko postolje peli su se 15 puta osvojivši 5 – zlatnih, 7- srebrnih i 3 – bronzane medalje, dok su stariji juniori u oslabljenom sastavu, bez reprezentativke Nataše Gligorović, zabilježili 10 medalja – jednu zlatnu, tri srebrne i šest bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Macanović na 60 m, Sanja Stanišić na 5.000 m, Milica Poznanović u bacanju diska, Nikola Gligorović u skoku u vis, Ognjen Grujić na 1000 m i Anabela Erkić na 1000 m.

Na pobjedničko postolje peli su se i Petar Mandić u konkurenciji starijih juniora potvrdivši lični rekord u skoku u vis/163/, zatim Stana Savić, Nataša Bošković, Kristina Žugić, Damljana Bošnjak, Radomir Popović, Branislav Vanovac, Maja Gligorović, Ana Erić, Andrea Erkić i Ognjen Erić.

– Atletičare Zvornika do kraja Avgusta očekuje Prvenstvo RS za seniore, Cerski polumaraton, Nevesinjska olimpijada, Atletski miting u Novom Sadu i prvenstvo BiH u višeboju, tako da će većina naših takmičara umjesto odmora i brčkanja na moru baterije puniti na pripremama – kaže nam trener atletskog kluba Zvornik, Momčilo Mandić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se