7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Večeras počinje „Egzit“

NOVI SAD – Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi večeras će početi 15. „Egzit“, jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi.

Zvijezde prve večeri biće legendarni britanski duet „Pet šop bojs“ /Pet Shop Boys/, koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj bini, najavili su organizatori, koji očekuju duplo veću posjetu od prošlogodišnje.

Čin otvaranja, koji će prema najavama biti spektakularan, režiraće čuvena kreatorka i dizajnerka Es Davlin, koja je bila zadužena za dizajn ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Prije nastupa „Pet šop bojsa“ i ceremonije otvaranje nastupiće „Strome“
/Stromae/, trenutno najpopularniji frankofoni izvođač na svijetu s više od pola milijarde pregleda na „Jutjubu“.

Muzički program ovogodišnjeg „Egzita“ biće uravnotežen i prilagođen je mlađim i starijim generacijama. Jedno od glavnih obilježja biće to što će, na osnovu želje posjetilaca prošlogodišnjeg festivala, nastupati zvijezde koje nikad nisu nastupale na prostorima Srbije i okruženja.

Tokom festivala nastupiće „Rudimental“ /Rudimental live/ koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend, kao i pjevačica Glorija Gejnor koja je već 35 godina „vlasnica“ vjerovatno najvećeg hita svih vremena „Aj vil survajv“ /I Will Survive/.

Osim njih, na nekoj od brojnih bina na Petrovradinskoj tvrđavi nastupiće hrvatski duet „2Cellos“, „Afrodžek“ /Afrojack/, zatim jedan od najboljih novih bendova „Hrts“ /Hurts/, kao i „Dip diš“ /Deep Dish/ i drugi.

Očekuje se da će veliku pažnju posjetilaca izazvati i nastupi Karla Koksa /Carl Cox/ i prijatelja, kao i „Ejžn dab fondejšna“ /“Asian Dub Fondation“/.

„Egzit“ se završava u nedjelju, 13. jula.

Odmah po završetku „Egzita“, na budvanskoj plaži „Jaz“ biće održan „Si dens festival“ na kome će nastupiti velike zvijezde poput „Egzempl“ /Example live/ i „DŽemirakvaija“ /Jamiraquai/, kao i mnogi drugi svjetski popularni izvođači.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se