14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Uhapšen vlasnik »Zekstre«

BEOGRAD – Dragan Đurić, vlasnik „Zekstre“ i predsjednik UO Veterinarski zavod, Tihomir Trišić, vlasnik i direktor DOO „Akter“, i Milan Divljak, vlasnik D.O.O. „Staša“ uhapšeni su zbog sumnje da su u poslovima sa regresiranim đubrivom oštetili pančevačku „Azotaru“ za sedam i po miliona evra.

Akciju hapšenja su izveli pripadnici Minsitarstva unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u nastavku rasvijetljavanja zloupotreba u 24 sporne privatizacije, javlja Blic.

Đurić je pušten iz pritvora 23. januara, pošto je položio garanciju  od dva miliona evra, a uhapšen je zbog krivične prijave koju je protiv njega podnijela policija u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda, koji je 2005. godine kupila kompanija ‘’Zekstra’’.

Đurić je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, jer je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica ‘’Zekstra ‘’d.o.o i ‘’Bankom’’ d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica ‘’Zekstra” d.o.o i ‘’Bankom” d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara.

Đurić je uhapšen 13. januara nakon saslušanja u tužilaštvu pošto se sam odazvao pozivu za saslušanje.

Vetrinarski zavod je njegova kompanija “Zekstra” kupila 2005. godine. Krivična prijava protiv njega podnijeta je 27. decembra 2013. godine.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija “Zekstra”. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savjet za borbu protiv korupcije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se