15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Tuzla: Ubici kćerke 20 godina zatvora

TUZLA – Slobodan Spasojević (58) osuđen je u Kantonalnom sudu u Tuzli na 20 godina zatvora zbog ubistva kćerke Šejle Spasojević (31) u Tuzli.

On je 28. januara prošle godine na izletištu Ilinčica kod Tuzli ubio kćerku na svirep način tako što ju je ubo 46 puta nožem, a potom joj prerezao vrat.

Prema presudi Slobodan i Šejla Spasojević su se tada taksijem dovezli u tuzlansko naselje Krojčica odakle su se pješice uputili prema izletištu Ilinčica.

Tada je došlo do svađe između njih i Slobodan ju je prvo nekoliko puta udario pesnicom u glavu. Zatim je izvadio nož na preklapanje i kćerku izbo po glavi, licu, vratu, grudnom košu, stomaku i rukama, te joj prerezao vrat.

Prema tadašnjim pričama njihovih poznanika prije zločina otac i kćerka su otišli da prošetaju kako bi riješili finansije i porodične probleme koje su imali duži period.

– Šetnja se ubrzo pretvorila u prepirku između njih dvoje i on ju je tada izbo nožem. Poslije toga ostavio je njeno krvavo tijelo u šumi, te otišao do policijske zgrade gdje je policajcima dao nož i rekao im što se dogodilo – rekao je tada izvor blizak istrazi.

On je ispričao policiji da je Šejla često odlazila od kuće i da su se tada sastali kako bi se izmirili. Spasojević je tada ispričao da ga je ona uslovila da će se vratiti ako on otjera preostalo četvoro djece koje ima sa suprugom i tada je došlo prepirke i tuče između njih dvoje.

Prema pričama mještana postojalo je nekoliko verzije događaja oko toga šta je dovelo do ovog monstruoznog ubistva.

– Navodno su oni digli kredit od 50.000 maraka kako bi obnovili porodičnu kuću. Dogovor je bio da Slobodan i Šejla zajedno vraćaju kredit, međutim ona nije davala novac zbog čega se Slobodan našao u problemima. Toga dana se sastao sa njom da traži novac. Kada je ona rekla da neće dati novac došlo je do sukoba između njih – rekao je tada izvor blizak istrazi.

Prema drugoj verziji oni su digli taj kredit, ali je ona uzela jedan dio novca i dala trećoj osobi i odbijala je da ga vrati roditeljima.

Spasojevićev advokat najavio je žalbu Vrhovnom sudu FBiH.

Otmica

Šejlin brat Jasmin Spasojević ranije je bio otet, a otmičari su ga držali i mučili u prostorijama Organizacije demobilisanih boraca Tuzle.

Tada su od njega tražili da im instalira program za onemogućavanje prisluškivanja mobilnih telefona, jer je on navodno stručnjak za računare.

Slobodan Spasojevć je kasnije svjedočio protiv otmičara njegovog sina.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se