9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Povezan staž za još 13 radnika zvorničke fabrike Glinice

ZVORNIK – Zahvaljujući velikim naporima i ličnom angažovanju predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, Taneta Peulića, uz razumijevanje nadležnih ministarstava i Vlade Republike Srpske, uplaćena su sredstva za povezivanje radnog staža za još 13 radnika preduzeća „Birač“ A.D. u stečaju, odnosno kompanije „Alumina“.

Do sada je, kroz socijalni program Vlade RS, kad su u pitanju radnici zvorničke Fabrike glinice „Birač“, koji su stekli uslove za odlazak u penziju, nakon otvaranja stečaja u ovom kolektivu, u aprilu prošle godine, uplaćena sredstva i povezan staž za ukupno 51 radnika.

Podsjećamo, na sastanku Sindikalnog odbora metalske industrije i rudarstva i menadžmenta Kompanije „Alumina“, kome je prisustvovao i predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić, održanom krajem avgusta prošle godine, istaknut je problem povezivanja radnog staža za penzionisane radnika zvorničke fabrike, tako da je tada gospodin Peulić preuzeo obavezu koordinacije i rješavanja ovog pitanja.

Tane Peulić, predsjendik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva RS
Tane Peulić, predsjendik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva RS

„U ime sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ želim da izrazim zahvalnost Vladi Republike Srpske i Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, koji su iskazali razumijevanje i pomogli da jedan broj radnika naše fabrike budu penzionisani uprkos teškoj ekonomskoj situaciji. Ovo je za Sindikat i Kompaniju jedno od veoma važnih pitanja, jer se radi o ljudima koji su, poslije toliko godina rada, zaslužili svoje penzije. S obzirom da će uslove za penzionisanje do kraja godine steći još jedan broj naših radnika, očekujemo nastavak uspješne saradnja sa resornim ministarstvom i Vladom Srpske na rješavanju njihovog povezivanja radnog staža“, kaže Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikalnog odbora metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se