2 C
Zvornik
19. април 2024.

Nevrijeme spojilo nebo i zemlju u Hrvatskoj (foto/video)

SPLIT – Loše i nestabilno vrijeme s kišom, često obilnom, i jakim vjetrom nikako da prestane da „hara“ po Hrvatskoj.

Od utorka u 7 sati do srijede u 7 sati, prema podacima DHMZ-a, posebno obilne kiše bilo je na Silbi, gdje je palo 217,5 litara kiše po četvornom metru, što je oko četvrtine prosječne količine za cijelu godinu. Na Istu su pale 294 litre, što je rekordna 24-satna količina padavina u julu. Pritom je na Silbi juče od 7 do 17 sati, kada je obavljeno vanredno mjerenje, palo 114,2 litre, a od 17 sati do utorka u 7 sati novih 103,3 litre. Prosječna godišnja količina je oko 843 litre po kvadratnom metru, a do utorka je tokom jula palo oko 330 litara, prenosi 24sata.hr.

U okolini Zadra mještani navode kako je nevrijeme u utorak poslijepodne „spojilo nebo i zemlju“, a ni u srijedu ujutro nije prestalo. Prema fotografijama čitalaca, u Zadru je Kalelarga doslovno poplavljena.

U srijedu će se nevrijeme, koje je krenulo sa sjevernog Jadrana, proširiti na cijelu zemlju. Očekuju se  kiša, pljuskovi i grmljavina. Kiša će ponovno biti mjestimično obilna, a izgledno je olujno nevrijeme te pojava pijavica na moru.

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za područje Like i Gorskog kotara i tek nešto blaže za ostatak Hrvatske. Crvenim se označava izuzetno opasno vrijeme.

„Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život“, stoji na stranicama Meteoalarma.

[mom_video type=“youtube“ id=“AlK6sVWcNRk“]

24sata.hr

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se