PolitikaVIJESTI

Bosić zloupotrebom potpisa počinio krivično djelo

BANJALUKA – Srpska napredna stranka (SNS) uputila je juče podnesak Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH kojim osporava kandidaturu predsjednika PDP-a Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH u ime Saveza za promjene navodeći da je prilikom njegove prijave počinjeno krivično djelo jer je zloupotrijebljen potpis lidera SNS-a Hadži Jovana Mitrovića.

Mitrović je time potvrdio najave da će zatražiti povlačenje svog potpisa s Ivanićeve kandidature navodeći da se radi o prevari jer je svoj blanko potpis za prijavu kandidata za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH u ime Saveza za promjene dao isključivo kako bi bili kandidovani predstavnici SDS-a. Osim Mitrovića dokument je u ime Saveza za promjene potpisao i lider SDS-a Mladen Bosić. Za predsjednika RS kandidovan je Ognjen Tadić iz SDS-a, ali je umjesto drugog kandidata iz te stranke prijavljen Ivanić.

– Podnesak koji smo uputili je proceduralna prethodnica zvanične žalbe koju ćemo podnijeti do kraja sedmice. Proslijedili smo dokumentaciju kojom osporavamo mogućnost da Ivanić bude kandidat Saveza za promjene. U podnesku se govori i o krivičnom djelu koje je počinio lider SDS-a Mladen Bosić. Riječ je o krivičnom djelu falsifikovanja isprave, jer je zloupotrijebljen moj potpis. Dao sam blanko potpis Bosiću uz dogovor da na listi mogu da budu samo kandidati SDS-a, ali je to Bosić zloupotrijebio – istakao je Mitrović.

Glas Srpske

Tagovi

Jedan komentar

  1. Ja neznam vise gde sve nije bio ovaj Jovan Hadzija,samo jos nije bio u SDA,a nebi me cudilo da ode i kod nih,samo da nadje vlas,i,i in,eres.Zar on ne vidi da je po,rosen,da ima mladji i skolovanijih od njega,on je propali poli,icar,nis,a nije uradio za Zvornik,osim s,o je unis,io nekoliko preduzeca.Samo gleda svoju guzicu da uvali u fo,elju,idi hadzija u penziju,,,zbogom.grobaru ZVORNIKA,mrzis izbjeglce i javno si rekao ,a SNS upravo naj vise ima clanova iz izbjeglicke populacije…

Back to top button
Close
Close