VIJESTIZvornik

Zvornički vatrogasci dobili kamion za dekontaminaciju

Zvornička Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) danas je dobila vozilo za dekontaminaciju koje je donacija Opštine Regenzburg iz Njemačke

Zvornički vatrogasci dobili kamion za dekontaminacijuZVORNIK – Zvornička Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) danas je dobila vozilo za dekontaminaciju koje je donacija Opštine Regenzburg iz Njemačke.

Komandir PVJ Saša Ilić rekao je da pored kompletno opremljenog vozila, donacija sadrži i gumene čizme, uniforme, opasače, kabanice, šator za dekontaminaciju, kao i prikolicu.

Ilić je naglasio da je ovo jedino vozilo sa kompletnom opremom za dekontaminaciju u regionu.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević istakao je da je ovo najveća i najznačajnija donacija koju je zvornička PVJ dobila.

– To je polovno vozilo, ali kvalitetno i mnogo će značiti za rad naše vatrogasne jedinice. Prevashodno je to kamion za dekonaminaciju, ali ima i drugu opremu koja može da služi recimo za dezinfekciju terena, što bi nam mnogo značilo da smo ga imali kad su nam se desile poplave, jer bi mnogo brže izvršili proces dezinfekcije terena, a ima i drugu kvalitetnu opremu koja može da se koristi u slučaju požara i poplava – istakao je Dragičević.

Tagovi
Back to top button
Close
Close