7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

U onim danima žene misle samo na seks

Najnovije istraživanje pokazuje da veliki broj žena tokom ovulacije pojačano razmišlja o seksu.

porno seksiZa većinu žena simptomi poput ekstremnih promjena raspoloženja i nepredvidivog ponašanja, znače samo jednu stvar – PMS. Rašireno je vjerovanje da su ti dani u mjesecu pod uticajem ludovanja hormona koji se igraju sa ženskim tijelom, ali i umom, piše T portal.

Međutim, postoji nešto što puno više utiče na žene, ali se to dosad nije baš znalo – ovulacija. Velike hormonalne promjene događaju se i za vrijeme ovuliranja koje započinje 14-ak dana nakon prvog dana menstruacije. Hormoni koji se javljaju u tim danima upravljaju mnogim ženskim izborima – od odluke što obući i kako hodati do natjecanja s drugim ženama.

Takve promjene kod nekih žena su vrlo suptilne pa ih gotovo ni ne primjećuju, ali postoje i žene koje su u nedavnom istraživanju ustvrdile da jako dobro znaju kad ovuliraju. ‘U tim danima sam zavodljivija i sklonija seksu’, rekla je jedna od ispitanica opisavši tako stanje u kojemu se zapravo nalaze mnoge žene za vrijeme ovulacije.

Kako pojašnjavaju psiholozi, u konačnici se sve svodi na iskonsku želju žene da privuče muškarca u razdoblju kada je najplodnija.

‘’Ideja ovulacije je ta da se kod žena pojačaju sve karakteristike koje odlikuju njezinu ženstvenost. Ona je u tim danima vrlo zavodljiva, ali i muškarcima koji osjećaju njezine feromone, najprivlačnija’’, pojašnjava evolucijski psiholog Greg Brajant.

Zanimljivo je i da se žene u tim danima više šminkaju, odijevaju seksipilniju odjeću i rado ističu svoje obline. Usto, aktivne su i na poslovnom području jer su to dani kada su pune snage i samopouzdanja.

‘’U danima ovulacije, žene postaju i jako natjecateljski raspoložene, posebno u odnosu na druge žene. To su sve podsvjesni procesi i žena čini sve kako bi privukla najpoželjnijeg muškarca. Riječ je o biološkim instinktima koji se na sličan način javljaju i u životinjskom svijetu’’, istaknula je Karen Pine, profesorica razvojne psihologije na univerzitetu Hertfordshire.

(T portal)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se