23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U nedelju 17. Festival dječijeg folklora RS

ZVORNIK – U Zvorniku će u nedelju biti održan 17. Festival dječijeg folklora Republike Srpske (RS) na kome je najavljeno učešće oko 30 kulturno-umjetničkih društava i folklornih sekcija iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Festival dječijeg folklora 2013.
Festival dječijeg folklora 2013.

Utemeljivač i organizator festivala je zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ čiji je predsjednik Radosav Perić rekao da je ovo takmičenje za djecu do 15 godina. Program je sastavljen od različitih oblika dječijeg narodnog stvaralaštva – igara, pjesme, muzike, prikaza narodnog običaja u autentičnim nošnjama svog kraja.

Prema najavi, manifestaciju će otvoriti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija u 12 sati u Rekreativno-sportskom centru (RSC) u Zvorniku.

17. Festival dječijeg folklora RSOtvaranju će prethoditi defile učesnika glavnom gradskom ulicom sa polaskom u 11,30 sati, dok je proglašenje pobjednika planirano u 19 sati.

Podsjetivši da je ovo nastariji festival ove vrste u Republici Srpskoj, Perić je rekao da je tokom 17 godina na hiljade učesnika dolazilo u Zvornik da pokažu svoje umijeće u igri, pjesmi i sviranju narodnih instrumenata.

Domaćini ovogodišnjeg Festivala su osnovne škole „Sveti Sava“ Zvornik i „Desanka Maksimović“ Čelopek, te RSC, a pokrovitelj Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se