12 C
Zvornik
19. април 2024.

Stari most se danas otvora za prelaz pješaka

Stari pješački most između Malog Zvornika i Zvornika danas će biti privremeno otvoren za prelaz pješaka, najavljeno je na sinoćnoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Malom Zvorniku.

Klizište u Malom Zvorniku kod Starog Mosta (4)Komandant štaba i predsjednik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević rekao je da će Stari most biti privremeno otvoren naredna dva mjeseca, dok traju pripreme za njegovu rekonstrukciju. Za to vrijeme biće izvršena revizija projekta rekonstrukcije mosta, koji su susjedne opštine Mali Zvornik i Zvornik, prije dvije godine pripremile u okviru prekogranične saradnje, detaljno snimanje i analiziranje stanja u kojem se objekat nalazi.

Bogićević je dodao da će se po okončanju pripremnih radnji odmah pristupiti rekonstrukciji i sanaciji mosta i da će dok traju radovi most ponovo biti na neko vrijeme zatvoren.

Pješački most na Drini, državni granični prelaz, koji spaja Mali Zvornik i Zvornik, zatvoren je 16. maja, oko 16. 00 časova, zbog pojave odrona u Malom Zvorniku u neposrednoj blizini mosta. Nedugo potom, došlo je do pucanja cijevi za vodu i prekida u vodosnabdjevanju nizvodno od Starog mosta. Isključen je i plin zbog oštećenih plinskih vodova. Magistralni put M 19. 1, u prvom strahovitom naletu tecišta (podvrste klizišta), bio je blokiran prvobitno od 16 časova do 2 posle ponoći, da bi nakon samo dva sata funkcionisanja ponovo bio zatrpan većom količinom odronjene zemlje, natopljene atmosferskim padavinama i vodom sa četiri izvora na toj lokaciji.

17. septembra 2010. godine, u Malom Zvorniku tadašnji čelnici opština potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije mosta Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

(Malizvornik.rs/Loznica.info)

Povezane vijesti:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se