Regija BiračVIJESTI

Smanjen broj nezaposlenih za 53

SREBRENICA – Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Srebrenici prijavljeno je 1.770 nezaposlenih i taj broj je u toku posljednjih sedam mjeseci smanjen za 53 radnika, rekao je Srni službenik u ovom birou Željko Mandić.

Biro za zapošljavanjeOd ukupnog broja prijavljenih na Biro 1.247 aktivno traži posao, a 523 se prijavilo radi ostvarivanja nekih zakonskih prava po osnovu nezaposlenosti.

Među nezaposlenima je 845 žena, a čak 1.049 nezaposlenih u ovoj opštini ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje putem Zavoda za zapošljavanje.

Od ukupnog broja osoba koje aktivno traže posao 525 je žena.

„U maju se na evidenciju nezaposlenih prijavilo ukupno 28 osoba, a brisane su 23 od kojih se zaposlilo 12, a još 11 brisano je sa evidencije zbog penzionisanja i po drugim osnovama“, precizirao je Mandić.

Više od polovine nezaposlenih ili njih 918 su nekvalifikovani radnici. Među nezaposlenima je 28 polukvalifikovanih, 394 kvalifikovanih i šest visokokvalifikovanih radnika, 327 ima završenu srednju školu, a 18 višu stručnu spremu.

U porastu je broj nezaposlenih visokoobrazovanih kadrova, a posao traži 12 osoba sa završenim trogodišnjim fakultetom, 64 sa četvorogodišnjim i troje sa završenim master studijem.

Posao traže 11 ratnih vojnih invalida i 74 člana porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close