18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Reklama za Nike povodom Mundijala antisemitska!?

Povodom reklame za sportsku opremu „Nike – Poslednja igra,“ a u vezi sa svjetskim prvenstvom u fudbalu oglasile su se pojedine jevrejske organizacije sa tvrdnjom da je antisemitska.

Nike reklamaReklama prikazuje mračne i zle klonove koji su oteli fudbalsku igru i uništili zabavu. Dijabolični automati – klonovi na grudima nose logo fudbalske lopte koja kada se gleda iz udaljenosti u velikoj mjeri podsjeća na Davidovu zvijezdu.

Reklama za Nike, masonsko iluminatski klonovi

Predsjednik odbora za praćenje antisemitizma u Knesetu je izjavio da je nova antisemitska propaganda prikrivena i šifrovana, a optužio je Nike da koristi simbole za prenošenje antisemitskih poruka.

Reklama je prepuna iluminatsko-masonske simbolike koja prati ujedinjenje najboljih svjetskih fudbalskih igrača protiv dijaboličnih klonova koji su uništili igru i učinili je dosadnom i besmislenom.

Davidova zvijezda na semaforu
Davidova zvijezda na semaforu

U simboličnom sistemu koji se pojavljuje u reklami nalaze se lobanja i vatra, baklja, paganski hram, piramida, konture sunca i drugi, sada već prepoznatiljivi, iluminatsko-masonski simboli.

Još jedna zanimljivost je i pojava broja u trenutku kada gnjevni „trener“ klonova oslobađa sve svoje igrače u poslednjem pokušaju da na nepošten način zadrži kontrolu nad fudbalskom igrom i sportom uopšte.

Broj koji se pojavljuje je 20:42:49, a ako se ovaj broj ukuca u Google pretraživač dobija se biblijski stih iz knjige proroka Jezekilja koji glasi:

„Tada ćete znati da sam ja Gospod, kad vas dovedem u izraelsku zemlju, za koju sam se podignute ruke zakleo da ću je dati vašim praočevima. Tamo ćete se setiti svojih puteva i svih svojih djela kojima ste se oskrnavili. Na licima će vam se vidjeti da ste sami sebi odvratni zbog sveg zla koje ste učinili. Tada ćete znati da sam ja Gospod, kad vam radi svog imena ne vratim prema vašim zlim putevima niti prema vašim pokvarenim djelima, dome Izraelov, govori Gospod. Opet mi je došla Gospodnja riječ: „Sine čovječji, okreni svoje lice prema južnom kraju i neka ti riječi poteku prema jugu; prorokuj šumi u južnoj zemlji. Reci šumi na jugu: „Čuj Gospodnju riječ. Ovako kaže Gospod: Zapaliću vatru u tebi i ona će progutati svako zeleno drvo i svako suvo drvo. Razgoreli plamen neće se ugasiti i izgorjeće sva lica od juga do sjevera. Svako tijelo vidjeće da sam ja, Gospod, zapalio vatru i ona se neće ugasiti. Ja sam tada rekao: Jao, Gospode! Oni govore za mene: Taj samo smišlja izreke.“

Pogledajte reklamu, a broj se pojavljuje u 4:26 na tajmeru, u trenutku kada misteriozni selektor pritiska rukom svoj touchscreen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Iy1rumvo9xc]

(Times of Israel/Tabletmag/Israel News)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se