15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Radnicima Tehničkog remonta iz Bratunca povezan staž

BRATUNAC – Svim radnicima „Tehničkog remonta“ iz Bratunca povezan je staž zaključno sa 31. avgustom 2012. godine, a predstavnici kompanije „ELW Global“, koja je kupila ovo preduzeće, potpisali su sporazum s Poreskom upravom RS o reprogramiranju obaveza prema zaposlenima.

"Tehnički remont" u BratuncuOvo je potvrdio predstavnik kompanije Slaven Ristić i najavio da će do kraja mjeseca biti izmirene sve dospjele obaveze prema Poreskoj upravi RS.

– Uz podršku Vlade RS činimo napore da deblokiramo račun, da bismo u što kraćem roku mogli da počnemo da izmirujemo zaostale plate radnicima i organizujemo proizvodnju u punom kapacitetu – rekao je Ristić.

Dodao je da je novi vlasnik planirao proizvodnju defanzivne vojne tehnike, odnosno višenamjenskih mobilnih kućica.

– Potpisali smo ugovor s njemačkom kompanijom „STEEP“ o proizvodnji tih kućica i plasiranju za NATO. Prije šest mjeseci potpisali smo ugovor sa „S-TEC MAGNA STYER“, jednom od najvećih svjetskih kuća u oblasti proizvodnje rezervnih dijelova za auto-industriju – naveo je Ristić.

Istakao je da je „Tehnički remont“ iz Bratunca generalni zastupnik proizvođača vozila „pincgauer“ i „puh“, te da je potpisan dvogodišnji ugovor o servisiranju tih vozila.

– Planiramo da organizujemo serijsku proizvodnju rezervnih dijelova za auto-industriju – naglasio je Ristić.

On je izrazio očekivanje da će ubrzo biti potpisan ugovor s predstavnicima Vlade RS o remontu neperspektivne vojne opreme, što bi preduzeću omogućilo da radi punim kapacitetom.

Od 130 radnika trenutno je angažovano 90, a realizacijom planiranih ugovora biće zaposleni svi zatečeni radnici i otvorena nova radna mjesta.

Saradnja

Slaven Ristić je istakao da je uspostavljena saradnja u oblasti vojne industrije s njemačkom firmom „WEW“. On je kazao da je uspostavljena i izuzetno dobra saradnja između „Tehničkog remonta“ i banjalučkog „Kosmosa“, od koje obje firme imaju korist.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se