-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Posljednja osoba koja je vidjela malezijski avion: Bio je sav u plamenu

Ketrin Te (41) iz Velike Britanije je u vrijeme misterioznog nestanka malezijskog Boeinga 777 s 239 putnika i članova posade svojom jahtom plovila u vodama blizu Indonezije.

Malezijski avionKaže da je uvjerena da je tada vidjela avion, za koji kaže da je bio u plamenu, a iz njega je sukljao dim, piše Jutarnji list.

„Vidjela sam duguljast avion kako sjaji narančastom bojom, a iza sebe ostavlja trag crnog dima“, opisala je svoje iskustvo Ketrin, koja navodi da se letjelica kretala iz smjera sjevera prema jugu.

U isto vrijeme su na nebu u njenom vidokrugu bila još dva aviona, ali ovaj kojeg je ona vidjela letio je na upola manjoj visini. U početku je mislila da je riječ o meteoru ili da joj se možda sve samo priviđalo, no nedavno je pregledala podatke iz svog GPS sistema te je, nakon što je čula koja je bila vjerovatna Boeingova putanja, zaključila da je zapravo možda vidjela avion za kojim se bezuspješno već mjesecima traga.

Svoju priču je iznijela u seriji objava na jahtaškom forumu koji uređuje, a ponovila ju je i za tajlandske medije. Kaže da je sve što zna iznijela i JACC-u, koordinacijskom centru u australijskom Pertu, odakle se vodi potraga za nestalom letjelicom. Iz JACC-a su joj odgovorili da će detaljno pregledati sve što im je predala.

„Ugledala sam nešto nalik avionu koji je u plamenu, a onda sam samoj sebi rekla da mora da sam luda.

rivukao mi je pažnju zbog narančaste boje, a nikada nisam vidjela narandžasti avion pa me zanimalo o čemu je riječ. Vidjela sam još dva aviona kako lete u suprotnom smjeru i oni su imali uobičajena signalna svjetla… Nisam ni pomišljala da podignem uzbunu, zamislite samo kakav bih idiot bila da sam javila nekome, a da je bila riječ o grešci“, priča Te.

Ističe da je u javnost odlučila izaći nakon što joj je niz članova njenog foruma sugerisalo da je možda upravo ona bila posljednja osoba koja je vidjela avion prije iščeznuća.

Avion je netragom s radarskih ekrana nestao 8. marta, a potraga se najvećim dijelom koncentrisala na južni dio Indijskog okeana. Ipak, onaj najintenzivniji dio potrage je okončan, s obzirom da je vjerojatnoća da bi komadi aviona još uvijek plutali na površini mora gotovo nepostojeća, a i baterije crne kutije su vjerovatno iscurile.

(Jutarnji list)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se