23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Posle jučerašnje tuče i pljuvanja, nastavljena posebna sjednica NSRS

Banjaluka – Narodna skupština Republike Srpske nastavila je treći dan zasjedanje objedinjenom raspravom o setu zakona koje je Vlada Srpske predložila radi sanacije stanja štete pričinjene majskim poplavama.

Parlament RS (1)Poslanici su na posebnoj sjednici nastavili razmatranje po hitnom postupku prijedloga zakona o fondu solidarnosti za obnovu Srpske, o posebnom doprinosu za solidarnost, kao i o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije.

Na dnevnom redu su po hitnom postupku i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, o izmjenama i dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, te o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim načinima izmirenja poreskog duga.

Po hitnom postupku razmatraju se i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske, o dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske, te o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.

Pljuvanje, fizički obračun i vrijeđanje u NSRS

Miladin Stanić, poslanik SDS, izazvao je juče incident u holu Narodne skupštine Republike Srpske, kad je po izlasku iz sale fizički nasrnuo na Sinišu Dodika, poslanika SNSD-a.

Naočigled brojnih svjedoka i novinara, Stanić je zaprijetio Dodiku zbog ranije rasprave u skupštine, da bi ga u jednom trenutku pokušao uhvatiti za odijelo i, na sveopštu nevericu, pljunuo u njegovom pravcu.

Brzom reakcijom ostalih poslanika, koji se zatekli u holu, spriječen je veći incident.

Da stvar bude gora, samo nekoliko minuta poslije toga, Stanić je izazvao novi incident, pošto je u skupštinskoj sali, poslije kraće rasprave, udario nogom poslanika SNSD-a Milana Kovača.

Razlog je, kako saznajemo, što mu je Kovač u prolazu dobacio da treba da smire strasti i „spuste“ uzavrelu skupštinsku temperaturu.

Pauza je određena što su poslanice SNSD-a demonstrivno napustile salu zbog Stanićevih seksističkih nastupa.

Potpredsjednica Vlade Nada Tešanović, koja, zajedno sa ostalim članovima kabineta, prisustvuje današnjoj sjednici izjavile je da se neće vratiti u skupštinsku salu sve dok im se Stanić ne izvini.

Ona je precizirala da je Stanić tokom jutrošnje rasprave dobacio u njihovomk pravcu „da ženama i treba gledati u nogu“, odgovarajući tako na kritike pojedinih poslanica SNSD-a koji su ga kritikovale zbog toga što je komentarisao boju premijerkinih čizmica tokom proteklih poplava.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se