3.1 C
Zvornik
06. децембра 2023.

Neprohodno više dionica

Saobraćaj je obustavljen na putnim pravcima Lončari-Brčko, Lopare-Gornja Tuzla u mjestu Veselinovac i Bratunac-Drinjača, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Suv kolovozSaobraćaj je zbog odrona obustavljen i za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima iznad pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionicama Tuzla-Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu Olovo-Ribnica, saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na magistralnom putu Simin Han-Kalesija u mjestu Čaklovići zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, a putnička saobraćaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Bileća-Gacko lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Zbog sanacije puteva, na magistralnom putu Karakaj-Caparde i regionalnom putu Bratunac-Sikirić, vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Doboj-Maglaj u mjestu Kosova zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, jednom kolovoznom trakom.

Usporeno jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Maglaj-Doboj i Zvornik-Kalesija.

Na magistralnom putu Brod-Odžak u mjestu Velika Brusnica zbog oštećenja kolovoza usljed obilnih padavina, jednom trakom naizmjenično saobraća se oko 100 metara, a zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Na dionici autoputa Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta od danas do 15. juna od 8.00 do 17.00 časova vozila će saobraćati jednom saobraćajnom trakom na dužini od jednog kilometra.

Radi deminiranja terena do 21. juna radnim danima od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u naselju Viševice.

Na magistralnom putu Brod-Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikara, zbog deminiranja terena radnim danima od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, uz propuštanje vozila od po 15 minuta.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu Banjaluka–Gradiška, dionica Glamočani-Čatrnja, u mjestu Jakupovci saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija jednom kolovoznom trakom.

Do 16. juna planirano je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju saobraćaj se odvija i u opštini Teslić zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine će se vršiti povremene obustave saobraćaja svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka–Doboj, dionica Prnjavor-Doboj gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Vrioštice na magistralnom putu LJubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 tone preusmjerena na regionalni put LJubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Granični prelazi Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se