1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Mokri kolovozi – vozači oprez

Na putevima u Republici Srpskoj jutros se saobraća po pretežno mokrim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na učestale odrone i mjestimičnu maglu po kotlinama i pored riječnih tokova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Mokar kolovozZbog pojave odrona i klizišta jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor, mjesto Čardačani, te Šepak-Han Pogled, kao i na regionalnim putnim pravcima Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača.

Otežano se saobraća i na putnim pravcima Bileća-Gacko, lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona, te Karakaj-Caparde i Bratunac-Sikirić zbog sanacije puteva.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Derviši-Klašnice zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima.Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Zbog deminiranja terena u naselju Liješće, na magistralnom putu Brod-Odžak, lokalitet Šikare dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, dionica Glamočani-Čatrnja u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Do 16. jula, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, traju radovi na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Kotor-Varoš – Kneževo, u naselju Viševice, do 21. juna, radnim danima, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Iz Bihamka navode da je za teretna vozila iznad tri i po tone i dalje obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Tuzla-Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla-Bijeljina, u Seljublju, a usporeno se saobraća na magistralnom putu Maglaj-Doboj.

U toku je sanacija mosta na dionici puta LJubuški-Grude, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila nosivosti veće od 3,5 tone preusmjeravaju na alternativni pravac LJubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Granični prelaz Brčko i dalje je zatvoren za saobraćaj. Na graničnom prelazu Šamac saobraćaju samo putnička vozila, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se