9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Mokri kolovozi u Doboju i Bijeljini

Saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ odvija uz povoljne uslove za vožnju, a na području Doboja i Bijeljine, zbog kiše koja je padala tokom noći, kolovozi su mokri i klizavi.

Mokar kolovozRadi saniranja električnih vodova, zatezanja provodnih užadi preko rijeke Bosne, regionalnog puta i pružnog prelaza Doboj-Maglaj od 8.00 do 13.00 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Doboj – entitetska granica, na dionici između Pridjela i Doboja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima i Šepak-Han Pogled, te na regionalnim Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača zbog pojave odrona i klizišta saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu Bileća-Gacko, lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Na magistralnom putu Karakaj-Caparde i regionalnom Bratunac-Sikirić saobraćaj se odvija usporeno zbog sanacije puteva.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. juna potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Banjaluka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice, a saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Banjaluka-Gradiška, dionica Glamočani-Čatrnja, u mjestu Jakupovci saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija jednom kolovoznom trakom.

Do 16. jula planirano je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Saobraćaj se odvija uz privremeno postavljenu signalizaciju u opštini Teslić zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine vršiće se povremene obustave saobraćaja svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj, gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica, od Gradiške prema Kozari. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina-Gornja Vijaka.

Radi izvođenja radova na deminiranju terena na magistralnom putu Brod-Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, od 7.00 do 15.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja, a od 8.00 do 16.00 časova na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo u naselju Viševice.

Preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima iznad pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske i auto-moto društvima pokrenuo je preventivnu akciju „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“, a pokretni tehnički pregled će danas biti u Novom Gradu od 9.00 do 13.00 časova /ulazak iz pravca Prijedora kod pumpe/.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoputa Podlugovi-Jošanica, saobraćaj se do kraja mjeseca odvija dvosmjerno-lijevom trakom u dužini 1,5 kilometar.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Vrioštice na magistralnom putu LJubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 tone preusmjerena na regionalni put LJubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Na dionicama Tuzla-Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla-Bijeljina, u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Zbog miniranja terena sutra od 13.30 do 14.00 časova će doći do privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Doboj-entitetska granica kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Granični prelaz Brčko i dalje je zatvoren za saobraćaj, a na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 15 minuta.

via Servis Vesti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se