4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Mislite da ste dobri u krevetu? Uvijek može bolje

Ma koliko mislili da ste dobri u krevetu, uvijek možete još učiti!

Seks

Poboljšajte svoju seksualnu tehniku uz ova četiri jednostavna savjeta, piše Net.hr.

Budite glavni

Mnogim muškarcima je uzbuđujuće kad je u seksu žena glavna, ali ako želite da impresionirate partnerku, morate preuzeti kontrolu.

Studija objavljena u časopisu „Archives of Sexual Behaviour“ pokazala je da samo 11 posto žena preferira kad one imaju kontrolu tokom seksa, dok je većini žena uzbudljivije kad je u seksu muškarac glavni.

CAT poza

Da li ste čuli za CAT (Coital alignment technique) pozu? Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy pokazalo je da su žene koje su usvojile ovu tehniku za 56 posto povećale orgazme u odnosu na misionarsku pozu. Ova poza navodno garantuje ženama orgazam.

Dišite duboko

S obzirom na to da u prosjeku ženama treba između 15 i 40 minuta da bi postigle orgazam, preuranjena ejakulacija mnogim parovima može predstavljati problem. Međutim, ako iskoristite neke tantra tehnike, možete puno toga promijeniti. Duboko disanje može pomoći da imate bolju kontrolu.

„Brzo, plitko disanje može smanjiti količinu užitka“, tvrdi Sara Rouz Rajt.

Tajna formula za duži seks leži u tome da ne zadržavate dah!

Poza doggy-style

U ovoj pozi žena može doživjeti bolji orgazam. Istraživanje koje je proveo Institut „Kinsey“ pokazalo je da su u ovoj pozi ženski orgazmi 18 posto intenzivniji zbog bolje stimulacije. Ovaj položaj je dobar i za stimulaciju G-tačke.

(Net.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se