5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Kik-bokser iz Zvornika najbolji na Balkanskom kupu

Zvornički kikbokser, Nikola Drobnjak učestvovao je na prestižnom kik-boks balkanskom kupu u Tešnju, gdje je u svojoj kategoriji bio najbolji

Nikola Drobnjak pobjednik na Balkan openu 2014ZVORNIK – Na balkanskom kik-boks kupu, Balkan Open od 13-15. juna, koji se već šest godina održava u Tešnju u jakoj konkurenciji reprezentacija zemalja sa Balkana, te reprezentacija Norveške, Litvanije, Poljske, Izraela, Švedske i Danske, zvornički kik-bokser, Nikola Drobnjak bio je najbolji u kategoriji ‘lou-kik’ do 81kg.

U konkureciji deset takmičara u ovoj kategoriji, Drobnjak je kao povlašten imao dvije borbe. U prvoj, polufinalnoj borbi pobijedio je takmičara reprezentacije Srbije, a u finalnoj borbi bio je bolji od reprezentativca Makedonije.

-Oba meča bila su veoma teška, odlučeni su na bodove, nije bilo nokauta – rekao nam je Drobnjak, koji je na ovom kupu nastupao sa povredom koja ga nije spriječila da bude najbolji.

Nikola Drobnjak pobjednik na Balkan openu 2014 2Bosansko-hercegovački takmičari na turniru su nastupali ispred klubova, a Drobnjak je nastupao ispred kik-boks kluba „Flek Tom-cat“ iz Tuzle, gdje ga je trenirao Salko Zilkić inače selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom sportu.

Drobnjaku je ovo prvi put da zvanično nastupa i da za ovaj klub osvaja neko odličje na takmičenju. Poslije ovoga planira nastup na Prvenstvu Srbije u kategoriji ‘lou-kik’.

-Poslije ovoga imam Prvenstvo Srbije u ‘lou-kiku’-u, krajem mjeseca ako opravim ove povrede koje su evo sad već mnogobrojne, kontuzija mišića, cjevanice… za petnaestak dana ću učestvovati na tom turniru – kaže Drobnjak koji očekuje i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer je osvajanjem turnira u Tešnju stekao dobre uslove za ulazak u najbolji tim BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se