EkonomijaVIJESTIZvornik

Javni pozivi za sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje RS raspisali su tri javna poziva.

administaracija posao zaposlenje kancelarijaZVORNIK – Javni poziv po projektu podrške sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2014. godini pod nazivom „Prvi posao“.

Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstva po projektima podrške zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca VRS pod nazivom „Zajedno do posla“.

Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstva po projektu „Podrška zapošljavanju u privredi Republike Srpske u 2014. godini“.

Kroz ova tri projekta planirano je da u Republici Srpskoj bude zapošljeno ukupno 1.999 lica.

Projektom „Prvi posao“ obuhvaćeno je sufinansiranje zarada 374 mladih visokoobrazovanih kadrova sa evidencije Zavoda za zapošljavanje. U finansiranju ovog projekta budžet RS učestvuje sa 2.000.000 KM, Zavod za zapošljavanje sa 500.776 KM, a poslodavci sa 1.071.761 KM. Rok za podnošenje zahtjeva je 25. jun 2014. godine.

Projektom „Zajedno do posla“ obuhvaćeno je zapošljavanje lica sa evidencije na period od minimalno 12 mjeseci, djece poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida VRS i demobilisanih boraca VRS, i to kroz sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja kod poslodavac za 425 lica. Ukupna vrijednost projekta je 2.000.000 KM. U okviru ovog projekta predviđeno je sufinansiranje samozapošljavanja 125 djece poginulih boraca, sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca 200 demobilisanih boraca, rvi i djece poginulih boraca i sufinansiranje samozapošljavanja 100 demobilisanih boraca i rvi. Rok za podnošenje zahtjeva je 28. jul 2014. godine.

Projektom „Podrška zapošljavanju u privredi Republike Srpske u 2014. godini“ predviđeno je zapošljavanje 1.200 lica sa evidencije na period od minimalno 12 mjeseci, sa stepenom stručnog obrazovanja od NK do VSS, kroz sufinansiranje samozapošljavanja i sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca. Rok za podnošenje zahtjeva je 21. jul 2014. godine.

Detaljne informacije o svim projektima mogu se naći na internet stranici Zavoda za zapošljavanje www.zzzrs.net ili lično u Birou za zapošljavanje Zvornik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close