18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izrada studije o vodosnabdijevanju i odvođenju otpadnih voda opštine Zvornik

U Zvorniku je danas počela izrada Studije o vodosnabdijevanju i odvođenju otpadnih voda opštine Zvornik.

Uvodni sastanak nakon kojeg je počela izrada StudijeZVORNIK – Studiju će finansirati Evropska Unija koja je angažovala tim eksperata za njenu izradu.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je da se radi o projektu koji je dugoročno značajan za zvorničku opštinu.

„Ovo je projekat koji je od ogromnog značaja za opštinu i grad i logičan je nastavak aktivnosti koje vodimo zadnje tri godine na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže. Kada stručnjaci završe svoj rad dobićemo dokument koji će nam reći koji su trenutni problemi u sistemu, šta i kako dalje, šta bi trebalo možda drugačije organizovati i ono što nam je bitno kad je riječ o kanalizacionoj mreži, a to je na koji način da riješimo pitanje odvoda otpadnih voda – rekao je Dragičević.

Šef ekspertskog tima Sohail Hasan rekao je da će tim eksperata boraviti u Zvorniku tri mjeseca, raditi na obradi podataka i dati neke prijedloge. Potom će biti održana prezentacija, a primjedbe i prijedlozi koji se budu čuli na njoj će biti analizirani i nakon toga će Studije biti kompletirana.

„Cilj studije je da se prepoznaju neki problemi u vodosnabdijevanju i odvođenju otpadnih voda i da se kao rezultat Studije predlože određeni projekti koje treba finansirati kroz odgovarajuće kreditne linije i donacije od Evropske Unije – rekao je Hasan.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se