14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Građani nezainteresovani za prezentaciju Akcionog plana prevencije zločina počinjenih iz mržnje

ZVORNIK – Planirana prezentacija Akcionog plana prevencije zločina počinjenih iz mržnje za područje opštine Zvornik danas nije održana zbog nedovoljne zainteresovanosti građana.

Građani nezainteresovani za prezentaciju Akcionog plana prevencije zločina počinjenih iz mržnje (2)Nacrt Akcionog plana danas su trebali da predstave Misija OEBS-a u BiH u saradnji sa Opštinom Zvornik i Koalicijom za borbu protiv incidenata motivisanih predrasudama „Za pozitivan Zvornik“.

Danici Pelemiš-Subotić, službenici za odnose s javnošću kancelarije OEBS-a u Tuzli rekla je da neodržavanje prezentacije nema uticaja na dalji tok aktivnosti u vezi sa Akcionim planom, ali da je veće interesovanje građana za ovakva pitanja više nego poželjno.

Ona je pojasnila da Koaliciju za borbu protiv incidenata motivisanih predrasudama iz Zvornika čine nevladine organizacije, predstavnici medija i političkih stranaka, dok je na izradi Akcionog plana angažovana Radna grupa sastavljena od predstavnika Koalicije i relevantnih institucija.

– Ovim planom predviđene su aktivnosti koje bi trebali da sprovedu članovi Koalicije „Za pozitivan Zvornik“ kako bi, ako ne spriječili, barem prevenirali ovakve incidente na području zvorničke opštine – istakla je Pelemiš-Subotić dodavši da ovakvi incidenti mogu da dovedu i do krivičnih djela počinjenih iz mržnje.

Građani nezainteresovani za prezentaciju Akcionog plana prevencije zločina počinjenih iz mržnje (1)Predsjednik Radne grupe koja izradila Akcioni plan Ognjen Pavlović, predstavnik Opštine Zvornik, istakao je da je sljedeći korak usvajanje Akcionog plana prevencije zločina počinjenih iz mržnje od strane lokalne Skupštine.

On je napomenuo da razlike koje postoje među ljudima, ne moraju biti kamen spoticanja, nego mogu da budu prednost u našem suživotu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se