18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đoković: Bilo je komplikovano zaustaviti Raonićev servis

PARIZ – Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije pobjede nad Kanađaninom Milošem Raonićem da je bilo veoma komplikovano zaustaviti protivnikov razorni servis.

Đoković osvojio Indijan Vels (1)Đoković je savladao Raonića sa 7:5, 7:6 (7:5), 6:4 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa nakon skoro dva i po sata igre.

„Bilo je veoma komplikovano ukrotiti njegov servis, koji je toliko precizan i moćan. Ipak, uspeo sam i zaista sam srećan. Za mene je bilo vazno da zadržim koncentraciju, njegovi udarci bili su nepredvidivi“, izjavio je Đoković poslije meča.

On je dodao da je „sačuvao stabilnost i ostao mentalno jak“.

„To je za mene bilo najbitnije. Oduševljen sam plasmanom u polufinale“, rekao je Đoković, koji je izborio svoje šesto polufinale na Rolan Garosu, jedinom gren slemu kojeg do sada nije osvojio.

U borbi za finale drugi teniser svijeta igra protiv Letonca Ernestsa Gulbisa, koji je priredio iznenađenje lako savladavši Čeha Tomaša Berdiha u tri seta (6:3, 6:2, 6:4).

„Gulbis je ovde pobedio Federera i Berdiha, to dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Trenutno igra svoj najbolji tenis, biće to veoma težak i neizvestan meč“, kazao je Đoković.

Letonac trenutno zauzima 17. mesto na ATP listi, a Đoković je dobio četiri od dosadašnjih pet međusobnih duela.

Novi okršaj između Đokovića i Gulbisa na programu je u petak.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se