2 C
Zvornik
19. април 2024.

Danas se završava nastava u osnovnim i srednjim školama

BANJALUKA – U Republici Srpskoj danas se završava nastava u školskoj 2013/2014. godini za 85.241 učenika osnovnih i 33.324 učenika srednjih škola.

Srednja škola učeniciRanije je završena nastava za 11.494 maturanta osnovnih škola i 13.127 maturanata srednjih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Povodom završetka nastave, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija uputio je čestitku svim učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju u školama.

„Velika solidarnost i uzajamna pomoć, koju su pokazali građani Republike Srpske, doprinijela je da uspješno završimo ovu školsku godinu i u specifičnim okolnostima, koje su prouzrokovale nedavne poplave.

Uvjeren sam da ćemo na temelju te solidarnosti uspjeti obnoviti oštećene objekte i da će u septembru sve škole otvoriti vrata i spremno dočekati učenike“, navedeno je u čestitki ministra Mutabdžije.

Svim učenicima ministar je poželio da ljetni raspust provedu u dobrom raspoloženju, da se odmore i pripreme za nove izazove u sticanju znanja i vještina potrebnih u daljem obrazovanju.

Svršenim osnovcima i srednjoškolcima ministar Mutabdžija je čestitao završetak važnog obrazovnog, ali i životnog poglavlja koje će biti dobra osnova za buduće planove i ciljeve.

Zaposlenima u prosvjeti Mutabdžija je zahvalio na pokazanom trudu da organizuju nastavu i u vanrednoj situaciji i brizi za bezbjednost svakog učenika, te ih pozvao da ljetni raspust iskoriste kako bi stvorili bolje uslove u školama i podigli na viši nivo kvalitet obrazovanja u Republici Srpskoj.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se