20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vojnik izvršio samoubistvo

BEOGRAD – U vojnom strelištu Žiča kod Kraljeva, 43-godišnji vojnik po ugovoru Miodrag Petrović izvršio je samoubistvo, javljaju beogradski mediji.

Vojska Srbije

Petrović je, kako se navodi, radio na obezbjeđenju objekta, a izvršio je samoubistvo, pucajući u sebe iz automatske puške.

Nesreća se dogodila jutros nešto poslije 8.30 časova.

Potvrđena smrt vojnika

Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo je smrt vojnika Miodraga Petrovića /43/ u Kraljevu, za koga su beogradski mediji ranije danas javili da je izvršio samoubistvo.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je Petrović, desetar Druge brigade Kopnene vojske, pronađen jutros mrtav na radnom mjestu, na strelištu „Žiča“ kod Kraljeva, gdje je prethodnog dana bio angažovan na obezbjeđenju strelišta.

U saopštenju se navodi da su na lice mjesta izašli pripadnici MUP-a, vojna policija i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu Miloš Bzenić, koji su izvršili uviđaj, a istražne radnje su u toku.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i komandant Kopnene vojske formirali su komisiju za ispitivanje okolnosti pod kojima se dogodila nesreća.

Na lice mjesta izašli su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general LJubiša Diković, koji su obišli i porodicu nastradalog i izjavili joj saučešće, navodi se u saopštenju.

Beogradski mediji javili su ranije da je Petrović, vojnik po ugovoru, izvršio samoubistvo hicem iiz automatske puške jutros oko 8.30 časova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se