25.9 C
Zvornik
19. мај 2024.

Uspješna saradnja „Alumine“ i Pavlovic international bank

ZVORNIK – Kompaniju „Alumina“ danas je posjetila delegacija Pavlovic International Bank iz Bijeljine na čelu sa većinskim akcionarom Slobodanom Pavlovićem.

Alumina - Predstavnici Alumine i Pavlovic International bankeKako je rečeno tokom sastanka, Pavlovic International bank je veoma važan partner kompaniji „Alumina“.

„Od dolaska novog menadžmenta, u aprilu prošle godine, Pavlovic International bank je u kontinuitetu uspješno finansijski pratila poslovanje naše kompanije“ – kaže Mile Matić, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“.

Kreditna izloženost ove banke prema „Alumini“, kako kaže Matić, iznosi blizu osam miliona konvertibilnih maraka, tako da je Pavlovic International bank značajno pomogla da se „Alumina“ bilansno stabilizuje što je u interesu oba partnera.

Tokom današnjeg sastanka u Zvorniku, zaključeno je da se saradnja „Alumine“ i Pavlovic International bank nastavi i u narednom periodu.

Alumina - Sastanak sa predstavnicima Pavlovic International bankVećinski vlasnik Pavlovic International bank Slobodan Pavlović izrazio je ohrabrenje rezultatima koje je, u minulom periodu, ostvarila „Alumina“, kao i projektima i planovima koje ima najveći zvornički kolektiv.

„Današnji razgovor sa menadžmentom „Alumine“ bio je veoma uspješan. Ovdje se radi pošteno i ja vjerujem da ćemo zajedno svi da uspijemo“ – istakao je gospodin Pavlović, naglasivši da je rad „Alumine“ od životne važnosti za ove prostore, s obzirom na veliki broj poslovnih partnera koji sarađuju sa zvorničkom fabrikom i da je u pitanju egzistencija mnogih porodica.

Pavlović je apelovao da je vrlo važno „da budemo ujedinjeni, da ne gledamo politiku, nego da svi pomognemo da se „Alumina“ potpuno stabilizuje“.

„Vjerujem da će država do kraja biti uz „Aluminu“ dok u potpunosti ne stane na čvrste noge, da nastavi još više da proizvodi i da se ovdje zapošljavaju ljudi, prije svega mladi školovani kadrovi, i tako ne odlaze u strane zemlje“, rekao je Pavlović.

Slobodan PavlovićOn je dodao da će Pavlovic Internataional Bank nastaviti da i dalje finansijski prati poslovanje „Alumine“ i da će, uz podršku i drugih banaka u Republici Srpskoj i BiH, kompanija u Zvorniku ostvariti svoje poslovne ciljeve.

Sastanku u kompaniji „Alumina“, pored većinskog vlasnika Pavlovic International bank Slobodana Pavlovića, prisustvovali su i direktor ove banke u Bijeljini Aleksandar Vićanović, zatim direktor Filijale Pavlovic International bank u Zvorniku Mile Maksimović, kao i članovi Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Miodrag Spasojević i Andrija Kulić, te finansijski direktor Vladimir Krstić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se