18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ukrajinske trupe počele granatirati Slavjansk

Nakon što su u ukrajinskim regijama Donjeck i Lugansk održani referendumi na kojima se većinja stanovništva izjasnila da su za autonomiju, nastavljena je vojna intervencija vladinih snaga u Kijevu.

Vazdušni napad u SlavjanskuU nemirima na jugoistoku zemlje već su poginuli desetine ljudi, a jutros je u Slavjansku započelo granatiranje, tvrde ruski mediji.

Ukrajinske trupe su počele granatirati Slavjansk, grad u regiji Donjeck, javio je dopisnik RIA Novosti sa mjesta događaja. Eksplozije artiljerijske municije se mogu čuti na jednom od punktova na periferiji grada, prenosi Klix.

Kada je u pitanju referendum u regiji Donjeck, većina glasača su glasali za političku nezavisnost od Kijeva, javlja RT. Ovo je potvrdio i Roman Ljagin, šef samoproglašene izborne komisije u Donjecku.

„Prebrojavanje glasova pokazalo se iznenađujuće laganim. Broj ljudi koji su rekli ‘ne’ je bio relativno mali. Tako je 86,7 posto glasalo „za“, 10,19 posto glasalo ‘protiv’ i 0,74 posto glasačkih listića su nevažeći“, rekao je Lyagin novinarima.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se