23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Budvi privedeno 20 Rusa zbog proslave Dana pobjede nad fašizmom

BUDVA – Policija u Budvi privela je 20 ruskih državljana, jer su u konvoju automobila sa istaknutim ruskim zastavama kružili gradskim ulicama, obilježavajući na taj način Dan pobjede nad fašizmom.

Rusi proslavljaju Dan pobjede nad fašizmom u Budvi (Foto: vijesti.me)

Rusi su privedeni juče zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, kojim je predviđeno da isticanje zastava drugih država, bez odobrenja ili javnog poziva, podliježe prekršajnoj kazni, prenose crnogorski mediji.

Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kaznom od 100 do 500 evra ili kaznom zatvora do 30 dana, a policija i dalje razmatra da li će podnijeti prekršajne prijave.

Uz jake sirene i vidno raspoloženi, Rusi su organizovali konvoj od devet automobila koji je kružio glavnim gradskim ulicama u Budvi.

Rusi su iz automobila salutirali i pozdravljali prolaznike, a na jednom od automobila je bilo ispisano „Na Berlin“, aludirajući na pohod ruske armije na glavni grad NJemačke 1945. godine.

Policijska patrola je svih devet vozila zaustavila oko 11.30 časova na Jadranskoj magistrali.

Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“ juče je, u okviru proslave Dana pobjede nad fašizmom, u centru Pljevalja organizovao skup građana sa kojeg je upućena podrška ruskom narodu, a na početku skupa intonirana je himna Rusije.

Predsjednik društva Božidar Jelovac rekao je da su odlučili da upute podršku bratskom ruskom narodu, koji se „opet našao na udaru povampirenog fašizma u Ukrajini“.

„Mi želimo ruskom narodu da se ujedini da u miru živi“, rekao je Jelovac.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se