10.4 C
Zvornik
30. март 2024.

Tri škole na Turističkoj tržnici u Zvorniku

Danas su u Zvorniku na manifestaciji Turistička tržnica tri srednje turističke škole predstavile svoje gradove

Turistička tržnica (1)ZVORNIK – Zvornički Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ danas je organizovao Turističku tržnicu na kojoj su svoje gradove predstavili učenici ove škole, te Turističke škole iz Tuzle i Turističke škole iz Malog Zvornika.

Direktor zvorničke škole Biljana Pisić rekla je novinarima da je ovo druga po redu Turistička tržnica u okviru projekta međunarodne saradnje koji je finansijski podržao Nansen dijalog centar iz Sarajeva.

Turistička tržnica (3)-Kao učenici turističke škole, oni na najbolji način prezentuju svoje gradove kroz razne suvenire koje su sami napravili i sa jelima iz njihovog kraja, koje će posjetioci moći da degustiraju – rekla je Pisić.

Ona je dodala da su i ove godine gosti iz istih škola kao i prošle godine, te da zbog ograničenih sredstava nisu pozvali i učenike iz drugih gradova.

Turistička tržnica (2)Učenici su rekli da im se dopada ovakav vid manifestacije, uključujući i sve ono što prethodi njenom održavanju, a to je izrada suvenira i hrane.

Današnja manifestacija trebalo je da bude održana u centru grada, na platou Kasina, ali je zbog vremenskih uslova održavanje organizovano u tri učionice.

Pisić je dodala da je cilj manifestacije, pored predstavljanja gradova i predstavljanje škola, kao i druženje učenika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se