3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Tinejdžeru od hladne vode stalo srce

CAZIN – Kenan Puškar (17) iz Cazina se utopio u subotu popodne u rijeci Korani, na kupalištu Pijaca, u cazinskom mjestu Tržačka Raštela.

Kenan Puškar CazinPrve, još nepotvrđene informacije, ukazuju na to da je sedamnaestogodišnjak skočio u Koranu te da ga je u tom trenutku, zbog šoka od hladne vode, izdalo srce. Međutim, šta se tačno dogodilo biće utvrđeno istragom, koja je u toku.

Zasad se zna da je u blizini Puškara u trenutku tragedije bilo još nekoliko osoba, od čega je jedna, nakon što se tinejdžer utopio, izgubila svijest i ljekari su joj ukazali pomoć. Za nesrećnog maloljetnika, međutim, nije bilo spasa.

Smrt tinejdžera, za kojeg sugrađani imaju samo riječi hvale, šokirala je njegovu rodbinu i komšije, jer se, kako ističu, „ovakvo dijete rijetko rađa“. Svi su složni u tome da je ovo velika tragedija za cijeli Cazin.

„Komšije smo. Bilo je to jako lijepo dijete, kulturno, iz fine porodice. Nemam riječi, to me toliko pogodilo da vam ni opisati ne mogu. To se desilo u subotu popodne, ali ne znam kako se tačno dogodilo, osim da se naš Kenan utopio“, ispričala nam je juče mještanka Cazina, koja nije željela da joj objavimo ime.

Ona dodaje da je Kenan išao u srednju školu te da se bavio sportom, a kako se nezvanično saznaje, bio je član Kluba borilačkih sportova „Spartak“ Cazin.

„Dijete je bilo za poželjeti“, naglašava ova mještanka.

I ostali stanovnici Cazina, a pogotovo rodbina i prijatelji nesrećnog tinejdžera ne mogu da se oporave od šoka.

„Ja sam samo čula da se on utopio, ali ne znam s kim je bio uz rijeku ni kako se to desilo, tako da ne bih mogla ništa više da vam kažem, osim da se o Kenanu u Cazinu nikada ništa nije loše moglo čuti“, priča jedna mještanka.

Kenan je treća žrtva utapanja od početka maja u Unsko-sanskom kantonu. Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Sanskom Mostu zasjenila je prvomajski praznik nakon su se u rijeci Blihi utopila dva druga, Armin Delić (17) i Halil Arnautović (15).

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se