Ex-YuVIJESTI

Tajna elitne prostitucije u Srbiji

Hapšenje srpske starlete Tijane Đuričić potvrdilo je stare priče da u svijetu poznatih i na estradi ima takozvane elitne prostitucije.

zvornikdanas-prostitucijaU srpskoj policiji kažu da su zbog organizovanja i bavljenja elitnom prostitucijom evidentirane mnogobrojne javne ličnosti, ali inspektori napominju i da je znatan broj onih anonimnih koje za samo sat vremena „druženja“ naplaćuju i do 300 evra, piše beogradski Blic.

– Obično su prva asocijacija na elitnu prostituciju ličnosti iz javnog života, a njihovi klijenti biznismeni, stranci i ostali moćnici. U praksi, policija se sve češće suočava i sa elitnim prostitutkama koje su anonimne devojke – objasnila je za „Blic“ Dragana Starčević, inspektorka Odjeljenja za javni red i mir PU Beograd.

Jedan od zanimljivijih slučajeva bila je priča dvojice studenata koji su skupili pare da iznajme BMW i „poznatu“ prostitutku. Kako priča naš izvor iz policije, oni su prijavili da su jednoj poznatoj ličnosti platili za seksualne usluge, a osim što ih je to debelo koštalo, prethodno su iz rentakara iznajmili najnoviji BMW u kom su je vozili po gradu.

Lanci elitne prostitucije funkcionišu u strogoj tajnosti, a za kontakt sa djevojkama neophodna je preporuka.

– Elitnu prostituciju karakteriše to što funkcioniše u zatvorenim krugovima. Devojke koje se odaju tom tipu prostitucije se ne oglašavaju javno i do njih se ne može doći bez preporuke. Upravo zbog toga, policija ima poteškoća da reaguje, odnosno dokaže prostituciju, čak i kada poseduje određena saznanja – navela je Starčevićeva.

Elitne prostitutke usluge naplaćuju po satu od 100 do 200 evra, za razliku od uličnih koje iste usluge pružaju i za hiljadu dinara (deset puta manje). U zavisnosti od želje klijenta, cjelovečernju zabavu mogu naplatiti i po nekoliko hiljada evra ili usluge zamijeniti egzotičnim putovanjima ili šopinzima.

– Radi se uglavnom o mladim devojkama atraktivnog izgleda. Posećuju mesta za koja unapred znaju da im mogu obezbediti kontakt sa proverenom, a nadasve bogatom klijentelom. Prisustvo posrednika je neophodno, jer se te devojke ne upuštaju u odnose bez preporuke – navodi Starčevićeva.

Pored prestižnih klubova, kao rasadnici elitnih prostitutki često se spominju i modne agencije. Inspektorka Starčević kaže da je bilo takvih slučajeva, ali i da policija obavezno provjereva sve registrovane agencije iz svijeta modelinga.

– Svaku pojedinačnu prijavu ili sumnju proveravamo. Razmotavanje lanaca prostitucije često zahteva višemesečni operativni rad, kako bi se prikupili dokazi i procesuirali organizatori. Najčešće se hapse organizotori prostitucije po stanovima i hotelima, čija se osnovna delatnost uglavnom skriva iza paravana salona za masažu – dodaje Starčevićeva.

Djevojke kao potrošna roba

Tokom 2013. policija je podnijela 15 krivičnih prijava za organizovanje prostitucije, kao i 397 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog pružanja seksualnih usluga.

– Iako mahom svesno ulaze u te krugove, mnoge devojke ne shvataju da su potrošna roba. Pored bogatih klijenata naviknu na određeni stil života i odaju se porocima. Kada ostanu bez svega toga, postaju osobe sa margine, često zavisne od alkohola ili narkotika – ističe inspektorka Starčević.

Iz rijalitija u elitnu prostituciju

– Dogodilo nam se da smo u jednom salonu za masažu pronašli devojku za koju znamo da je ranije pružala seksualne usluge na ulici. Primetili smo da ima nove zube, garderobu i slikone u grudima. Na naše pitanje odakle joj sve to, odgovorila nam je da je bila u jednom rijalitiju i da se ponovila od honorara – priča naš izvor iz policije.

Prva uhvaćena

Starleta Tijana Đuričić, poznatija kao silikonska kraljica, prije nekoliko nedjelja osuđena je pred prekršajnim sudom zbog bavljenja prostitucijom. Tijana je nakon informativnog razgovora u policiji upućena pred sudiju za prekršaje, koji joj je odredio novčanu kaznu od 40.000 dinara.

Ljetnja jahting prostitucija

Tokom ljetnjih mjeseci, atmosfera iz poznatih prestoničkih klubova uglavnom se preseli na neku ljetnju destinaciju, pa žurke na jahtama postaju sezonsko leglo prostitucije. Klijentelu čine obično stranci, a djevojke na ovakvim ljetovanjima mogu da zarade i po nekoliko hiljda evra. Djevojke za „jahting prostituciju“ obično avionom dolaze do tivatskog aerodroma, gdje ih čekaju luksuzni automobili koji ih voze u marinu, gdje se ukrcavaju na jahte. Jedan od scenarija jeste i da ih taksi doveze do marine gdje u skladu sa prethodnim dogovorom stupaju u kontakt sa klijentom. Prošle jeseni policija je u Kotoru uhapsila Milevu Kilibardu (55) zbog sumnje da je organizovala lanac elitne prostitucije. Prema cijenovniku koji je policija našla, sat seksa naplaćivali su 120 evra, dok je noć na jahti, u hotelu ili apartmanu koštala 300 eura. Prema toj tarifi, najjeftiniji je bio oralni seks – klijente je to zadovoljstvo koštalo 60 evra.

(Blic)

Tagovi
Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close