23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Svjetski dan doktora porodične medicine obilježava se i u Zvorniku

Zvornička Podružnica doktora porodične medicine obilježava Svjetski dan doktora porodične medicine 17. maja

dr Goran BirčakovićZVORNIK – Besplatnim mjerenjima, stručnim predavanjima i druženjem kolega zvornička Podružnica doktora porodične medicine obilježiće 17. maja Svjetski dan doktora porodične medicine.

Prema riječima predsjednika Udruženja doktora porodične medicine Podružnica Zvornik Gorana Birčakovića, ovogodišnje obilježavanje biće pod parolom „Prevencijom do zdravlja“.

– Svjetski dan doktora porodične medicine je 19. maja, a mi ćemo obilježavanje upriličiti 17. maja. Ovo je treći put da u Zvorniku organizujemo obilježavanje, s tim da je prethodne dvije godine kod nas bila centralna proslava, a sada je na nivou Podružnice – rekao je Birčaković.

On je najavio d aće u okviru obilježavanja u centru grada u subotu od 11 do 14 sati biti biti organizovano besplatno mjerenje šećera u krvi, holesterola, pritiska i za određeni broj pacijenata i krvne slike.

– Od 17 sati planirana su stručna predavanja o hipertenziji i prevenciji moždanog udara. Takođe, naš specijalizant Gorica Đukanović izložiće svoj rad koji će se pojaviti na Svjetskom kongresu porodične medicine u Lisabonu, a imaćemo i gosta iznenađenja, profesora iz Amerike koji će nam pričati o porodičnoj medicini u Americi – najavio je Birčaković.

On je rekao da očekuje da obilježavanju prisustvuju gosti iz Udruženja doktora pordične medicene iz Tuzlanskog kantona, Udruženja doktora opšte medicine iz Vojvodine, te poslanici u Narodnoj skupštini i Parlamentarnoj skupštini sa regije Birač.

Podružnica doktora porodične medicine Zvornik broji 54 tima doktora porodične medicine u šest domova zdravlj, od čega su tri ljekara specijalista porodične medicine i 16 specijalisti sa edukacijom, dok je na specijalizaciji trenutno 10 ljekara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se