17 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Suvi kolovozi na većini puteva

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federacije BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Suv kolovoz

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na odrone kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici Bileća – Gacko, lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom, a regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog oštećenja kolovoza, jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Brod – Odžak, u mjestu Velika Brusnica, opština Brod, u dužini oko 100 metara i na regionalnom putu Banjaluka – Čađavica, na četvrtom kilometru od Nule prema Kolima, gdje je oštećen kolovoz u dužini od oko 50 metara.

Saobraćaj je, zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, potpuno obustavljen na regionalnom putu Banjaluka – Klašnice, dionica Derviši -Klašnice, i za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka – Klašnice.

U toku je rekonstrukciji kolovoza na putu Krepšić – Brčko – Bijeljina i Karakaj – Jardanska petlja, zbog čega će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu Brod – Odžak, na lokalitetu Šikare, te od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Simin Han – Kalesija, u mjestu Babajići, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, preko Dubrava i Međaša.

Na Graničnom prelazu „Kamensko“, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na prelaz Gorica – Vinjani Donji.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se