12 C
Zvornik
19. април 2024.

Stiže pomoć najugroženijima u Šekovićima (foto)

ŠEKOVIĆI – Ugroženom stanovništvu u opštini Šekovići stigla je pomoć u mehanizaciji, hrani, vodi i odjeći.

Pomoć Šekovićima (Foto: SRNA)

Pomoć je stigla konvojem koji su, uz podršku privrednika sarajevsko-romanijske regije, organizovali zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac, Unija studenata Republike Srpske u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, te čelnici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da je Šekoviće, osim poplave, pogodila i svojevrsna ekološka katastrofa.

„Iz smetljišta koje je iznad Šekovića prilikom poplave svo smeće vraćeno je u Šekoviće. Smeće se nalazi po ulicama i pokušavamo da zajedno sa građanima ublažimo te probleme“, rekao je Košarac, dodavši da namjerava da u narednih nekoliko dana za pomoć opštini Šekovići organizuje još jednu ovakvu akciju.

Predsjednik Unije studenata Predrag Govedarica novinarima je izjavio da su u Šekoviće upućene i građevinske mašine, koje bi trebalo da pomognu u saniranju posljedica poplava.

„Riječ je o šleperima, kamionu, vučnom vozu, dizalici, bageru. Došli smo i sa kontingentom pomoći u hrani, vodi, higijenskim sredstvima i drugim najneophodnijim artiklima“, rekao je Govedarica.

Načelnik Šekovića Budimir Ninić izjavio je da je stanje u toj opštini i dalje veoma teško, iako su se rijeke povukle u korita, ali su iza sebe ostavile pustoš.

„Svaka pomoć nam dobro dođe, ko god pošalje. Mislim da su štete višemilionske i da će trebati vrijeme i podrška zajednice da se saniraju“, rekao je Ninić.

U ime Kompanije „Boksit“ iz Milića kamion jaja i značajne količine hrane i vode Šekovljanima je predao narodni poslanik i izvršni direktor u „Boksitu“ Radovan Višković.

Stanovnicima Šekovića i manastiru Lovnica sutra stiže pomoć

Pomoć Šekovićima (Foto: SRNA)

Stanovništvu ugroženom poplavama u opštini Šekovići sutra će biti dostavljeno više od tonu flaširane vode, kao i prehrambeni i higijenski paketi koje su prikupili članovi Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Pale, te građani i privrednici ove opštine.

Posebna pomoć u hrani i vodi biće uručena monahinjama manastira Lovnica kod Šekovića.

Predsjednik OO SNSD Pale Boško Tomić rekao je Srni da se pomoć koju čini flaširana voda, konzervirana i dječija hrana, kao i odjeća prikuplja u kontinuitetu, a biće uručivana najugroženijim porodicama po prioritetima koje odredi Republički štab za vanredne situacije.

OO SNSD Pale juče je uputio kombi sa hranom i flaširanom vodom ugroženom stanovništvu Bijeljine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se