18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Stari most i dalje zatvoren za pješake, put prema Malom Zvorniku u prekidu (foto)

ZVORNIK – Prelaz pješaka preko mosta kralja Aleksandra prvog Karađorđevića ili Starog mosta još uvijek je zabranjen.

Klizište kod Starog mosta u Malom Zvorniku

Prelaz preko Starog mosta zabranjen je zbog odrona koji se desio juče u 17.30 časova u Malom Zvorniku, neposredno pored mosta.

Putna komunikacija prema Malom Zvorniku je u prekidu sa povremenim propuštanjem vozila. Ekipe iz Malog Zvornika non stop rade na raščićavanju materijala koji se stalno razrušava na magistralni put a vozila se povremeno propuštaju kad je to moguće.

U saradnji sa MUP-om Srbije je danas otvoren privremeni granični prelaz na Hidroelektrani Zvornik na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Srbije.

Protok rijeke Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik je i dalje u opadanju i u 15 časova je iznosio 1.682 metara kubnih u sekundi.

Na HE Bajina Bašta protok je pao na 996 metara kubnih u sekundi, dok na HE Višegrad iznosi 762 metara kubnih u sekundi.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Zvornik obavijestila je građane, privredne subjekte i sve one koji žele da pomognu, da pomoć u hrani, odjeći, obići, ćebadima i druge vidove pomoći mogu dostaviti u prostorije ove organizacije svakog dana od 7,00 sati ujutro do 22,00 sata.

Sva prikupljena pomoć u saradnji sa Službom civilne zaštite distribuiraće se stanovništu postradalom u poplavama i klizištima, a sve informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 056/ 232 – 405 i 065/754-388.

Fabrika za punjenje negazirane vode „Vivija“, koja posluje u sastavu kompanije „Vitinka“ iz Kozluka, već četiri dana odsječena je od svijeta zbog prekida putne komunikacije, saopšteno je danas iz ove kompanije.

U saopštenju se dodaje da je srušen most na rijeci Jadar, te da se od Kušlata do Raševa, gdje se fabrika nalazi, pojavilo dvadesetak odrona.

„Ukoliko se danas i sutra završi sanacija puta, fabrika će u ponedjeljak početi sa proizvodnjom“, saopšteno je iz „Vitinke“.

13.10 – Višestruko veća šteta nego ona pričinjena u poplavama 2010. godine (foto)

10.00 – ZVORNIK: Vodotoci se stabilizuju, broj klizišta se povećava

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se