VIJESTIZvornik

Stanovi za 42 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida iz Zvornika

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović potpisali su danas ugovor o izgradnji 42 stambene jedinice za potrebe zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u ovoj lokalnoj zajednici.

Ugovor o izgradnji 42 stambene jedinice u ZvornikuĐokić je naglasio da je vrijednost projekta 1,2 miliona KM, te da Vlada Srpske finansira izgradnju 37, a opština Zvornik pet stanova.

-Ovom iznosu treba dodati još oko 20 odsto vrijednosti ukupnog projekta, a tu su troškovi zemljišta i projektne dokumentacije koje je obezbijedila opština, priključak na infrastrukturu, kao i vanjsko uređenje prostora – rekao je Đokić novinarima nakon potpisivanja ugovora u Banjaluci.

On je dodao da je cijena izgradnje 790 KM po metru kavdratnom, što je niže od projektovane cijene, da je rok izgradnje pet mjeseci, a garantni period na radove šest godina.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da je ovo veliki dan za ovu opštinu, naročito za korisnike kojima će ovih dana početi izgradnja stambenih jedinica.

-Izgradnjom ovih objekata praktično rješavamo stambeno pitanje svih 35 porodica koje je rangiralo nadležno ministarstvo. Ovo je četvrta lokacija na kojoj gradimo stanove za ovu populaciju i sve su u neposrednom centru grada – naveo je Stevanović.

Potpisnici ugovora o izgradnji stanova u Zvorniku su i direktor Direkcije za obnovu i izgradnju Republike Srpske Slavko Vukalović i predstavnik izvođača radova, preduzeća „Jokić-invest“ iz Zvornika.

Tagovi
Back to top button
Close
Close