5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Stabilizacija vremena početkom naredne sedmice

BANJALUKA – U Republici Srpskoj do kraja sedmice biće nestabilno vrijeme, sa padavinama koje u pojedinim krajevima mogu biti obilnije, dok će temperatura vazduha biti do maksimalnih 15 stepeni Clezijusovih, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

KišaVrhunac hladnog vremena Srpsku će zahvatiti sutra, kada će najtoplije biti ujutro, dok će tokom dana temperatura padati, a maksimalne vrijednosti ne bi trebalo da prelaze deset stepeni Celzijusovih.

„Na planinama iznad 700 metara nadmorske visine sutra će doći i do formiranja sniježnog pokrivača. Ipak, prema kraju sedmice padavine će slabiti i dolaziće do porasta temperature vazduha“, navode u Hidrometeorološkom zavodu.

Prognoza za 5 danaTrajnija stabilizacija vremena očekuje se početkom sljedeće sedmice, kada će dolaziti i svakodnevnog porasta temperature.

„Sljedeće sedmice temperatura vazduha će dostizati 24 ili 25 stepeni. Prolaskom ovog hladnog ciklona, možemo smatrati da je sa zimom gotovo, jer u periodu koji dolazi ovako niska tempertura se ne bi trebala ponavljati“, poručuju meteorolozi.

Prognoza za sledeću sedmicuU Hidrometeorološkom zavodu tvrde da ovosedmične temperature jesu ispod prosjeka za ovo doba godine, a da nagle promjene vremena u maju nisu neuobičajene.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se