23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srebrenica: Saniraju se posljedice

SREBRENICA – Stanovništvo i pripadnici Civilne zaštite na području opštine Srebrenica angažovali su mehanizaciju i rade na čišćenju i otklanjanju posljedica poplava, jer su se vode povukle u korita i više nema ugroženih i opasnosti od poplava, izjavio je Srni član Kriznog štaba Cvijetin Maksimović.

Poplave u Bratuncu

On je naveo da je danas prioritet dat regulisanju i čišćenju korita Križevice i saniranju posljedica poplave u naseljima Žuti i Plavi Most, gdje su pričinjene najveće štete, porušeni mostovi i kuće bile poplavljene.

Na saniranju posljedica, mještanima se pridružio veliki broj prijatelja i komšija iz Srebrenice i susjednih sela koja nisu bila zahvaćena poplavama.

Maksimović je istakao da se i dalje pojavljuju klizišta širom ove opštine, posebno uz puteve, i da se radi na sanaciji i osposobljavanju puteva za saobraćaj jer su oštećeni svi putevi u ovoj opštini.

Elektrosnabdijevanje je normalizovano na cijelom području opštine, osim u naselju Plavi Most koje je najviše razoreno.

Stanovnici Srebrenice još su bez vode za piće iz gradskog vodovoda i snabdijevaju se vodom iz cisterni, kao i mještani Skelana.

Maksimović kaže da je opština dobila finansijsku pomoć od američke humanitarne organizacije CRS za obezbjeđenje hrane ugroženima i juče je počela distribucija prehrambenih namirnica koja je danas nastavljena.

Prema informacijama iz škola u ovoj opštini, stekli su se uslovi da sutra bude nastavljen nastavni proces.

Autobuski saobraćaj iz ovog mjesta se normalizuje u svim pravcima, osim prema Bijeljini, Brčkom i Banjaluci.

Maksimović kaže da je poplava pričinila ogromne štete i da će se procjena štete početi obavljati u idućoj sedmici nakon neophodnog prioritetnog otklanjanja posljedica poplava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se