9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Srebrenica: Poklon knjige narodne biblioteke Srbije

SREBRENICA – U Narodnu biblioteku Srebrenica danas je dopremljena donacija Narodne biblioteke Srbije koja se sastoji od 100 knjiga.

Srebrenica (Foto: SRNA)Na pismo, koje je Narodna biblioteka Srebrenica, povodom 55 godina postojanja, uputila na adrese mnogih institucija i organizacija u zemlji i inostranstvu da pomognu da se obogati knjižni fond ove ustanove, koji je u proteklom ratu bio skoro uništen, stigao je konkretan odgovor i poklon od Narodne biblioteke Srbije.

„Riječ je o novim knjigama ili novim izdanjima, a većinu naslova nismo imali u bibliotečkom fondu, među kojima je i dvadesetak izuzetno vrijednih knjiga“, izjavila je Srni bibliotekar u srebreničkoj biblioteci Violeta Radić, koja je zahvalila na ovoj vrijednoj i dragocjenoj donaciji.

Narodna biblioteka Srebrenica pokrenula je akciju prikupljanja knjiga za biblioteke koje su pretrpjele štete od poplava.

U akciji pod nazivom „Knjiga za druga“, osim knjiga koje doniraju pojedinci, izvjestan broj knjiga pokloniće i biblioteka i tako će se solidarisati sa poplavljenima i pomoći obnovu njihovog knjižnog fonda.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se